Artikelen

Gate of All Nations, Persepolis

Op zoek naar toegankelijke artikelen over de Oude Wereld? Grote kans dat ik interessant werk voor je heb! Als historicus ben ik gespecialiseerd in het Oude Nabije Oosten, met name in de periode 750-450 v. Chr., maar mijn interesses reiken veel verder. Andere interesses zijn interculturele reciprociteit, prehistorische migratiepatronen en de nomadische en tribale samenlevingen van de Euraziatische steppe. Met mijn brede kennis van Oude Geschiedenis, een netwerk van onderzoekers uit het vakgebied en gedegen schrijfvaardigheden probeer ik het publiek te informeren over onderbelichte onderwerpen in de geschiedenis.

Benieuwd naar mijn werk? Dan raad ik je aan om een kijkje te nemen op mijn persoonlijke blog. Ik schrijf ook een serie columns over het Oude Nabije Oosten op het gerenommeerde weblog Sargasso. Verder verschijnen er regelmatig artikelen van mijn hand in Ancient History Magazine.

Voor artikelen en columns vraag ik minstens €0,10 per woord. In uitzonderlijke gevallen (bijvoorbeeld een goede mogelijkheid tot ‘exposure’) ben ik bereid om het gratis te doen, maar dan moet jij mij wel overtuigen. Je kunt me bereiken op daannijssen@gmail.com.